Nyhed: Faldsikring
- godkendt helt op til 150 kg

 

Gennem de sidste 30 år er mænds gennemsnitsvægt steget støt og er i dag 85 kg. Vejer en person inklusiv udstyr mere end 100 kg. skal der bruges faldsikringsudstyr der er godkendt til mere end 100 kg. i henhold til CNB/P/11.062.

Sammen med vores partner og producent Tractel kan vi nu præsentere løsningen på denne udfordring.

 

Faldsikringsprogrammet er designet og testet til en maksimal vægt på 150 kg inklusiv udstyr. Alle test er udført af uvildig tredjepart i henhold til de Europæiske standarder for faldsikring.

HUSK: kæden er aldrig stærkere end det svageste led. Bruger du f.eks. en faldsikringssele godkendt til 150 kg sammen med en normal faldblok godkendt til 100 kg er den maksimale personvægt stadig kun 100 kg!

FALDSIKRINGSSELER, TRACTEL HT 22

– Universal faldsele.
– Fremstillet i henhold til EN361.
– 1 smedet ’d-clip’ ved ryg og brystbenet.
– 5 justeringspunkter.
– Godkendt til 150 kg.
– Ubegrænset levetid.

FALDSIKRINGSSELER, TRACTEL HT 56

Allroundsele, der sikrer høj grad af komfort og generel mobilitet. HT56 er en sele, der kan bruges til mange formål. Selen har 3 forankringspunkter. 1 forankringspunkt på ryggen og 2 forankringspunkter på brystet. Forbedret komfort sikres af X – Pad i ryggen, de bjergbestigningslignende lårstropper og forbindelsen mellem skulderstropper, da dette forbinder spænderne til sammenhængene system. Selen er udstyret med faldindikatorer for forbedret sikkerhed i brug. Justeringsspænder kan ikke fjernes. Fremstillet i henhold til EN 361. Godkendt til 150 kg. Ubegrænset levetid.

FALDSIKRINGSSELER, TRACTEL HT EASYCLIMB

Faldsikringsselen er designet til bevægelse (op eller ned) på et arbejdssted. HT Easyclimbselen er udstyret med et godkendt fastgørelsespunkt midt på maven. Dette fastgørelsespunkt, som er godkendt til faldsikring, giver en behagelig støtte, når man bevæger sig op eller ned. HT Easyclimb er den eneste sele på markedet, der tilbyder denne type fastgørelsespunkt. HT EasyClimbselen er specielt tilpasset til at klatre på stiger, der er udstyret med en skinne monteret FABA™faldsikring, også selvom om disse omfatter et Tractelift™ støttesystem til klatring. Fremstillet i henhold til EN 361 – EN 358. Godkendt til 150 kg. Ubegrænset levetid.

FALDBLOKKE, TRACTEL

Faldblok med falddæmper. Exremity System Dissipater (ESD) reducerer stødet på brugerens krop i tilfælde af et fald og beskytter samtidigt polyester båndet. Godkendt til 150 kg. Godkendt iht. EN360, CNB/P/11.062 og CNB/P/11.11.060. Længder fra 1,8 til 10 meter. Linetyper: polyester bånd, line samt stålwire.

STØTTESTROPPER, TRACTEL

Justerbar line til brug uden for et faldområde eller for at forhindre at nogen går ind i et faldområde, f.eks. for at sikre sig på en arbejdsplatform eller i en lift. Godkendt til 150 kg. Godkendt iht. EN354.

REBSBREMSER, TRACTEL

Opfylder EN353.2. Godkendt til 150 kg. Godkendt iht. EN653-2, CNB/P/11.062 og CNB/P/11.11.060.

ANKERSTROP, TRACTEL

Polyesterankerstrop til brug som et midlertidigt ankerpunkt. For tilkobling af line eller faldblok. Godkendt til 150 kg. Godkendt iht. EN795 B.

ANKERPUNKT, TRACTEL

Opfylder EN795-A. Godkendt til 150 kg.

KARABINHAGER, TRACTEL

Opfylder EN362. Godkendt itl 150 kg. Findes både i stål og aluminium.

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL:

Er der virkelig behov for at skifte til faldsikring med en kapacitet på mere end 100 kg? 
Det er det tigere end du måske tror. Det er ikke ualmindeligt at have en medarbejder der vejer 90 kg eller mere. Med sikkerhedsudstyr og værktøj, kan vægten let komme over 100 kg. Husk, at i tilfælde af en hændelse er det lederen, der uddeler sikkerhedsudstyr til deres medarbejder som er ansvarlig.

Er der nogen risiko ved at bruge faldsikring godkendt til 150 kg – hvis brugeren vejer mindre end 100kg?
Nej – test af tredje part har vist at faldsikring godkendt til 150 kg også lever op til de normale standarder ved en vægt under 100kg.

Hvordan kan jeg se at mit faldsikring kan bruges af en person med en vægt på over 100kg?
Det er fabrikanten ansvar at angive den maksimale tilladelige vægt i manualen samt på selve udstyret. Den angivne vægt skal ledsages med henvisning til CE standarden.

Hvordan kan andre producenter udover Tractel påstå at deres produkter er godkendt til 136kg eller endda 140kg? 
Fordi tallene svare til ~ 300 pounds og de overholder ANSI samt CSA standarder. MEN PAS PÅ: mange holder sig ikke tilbage med at skrive 136kg eller 140kg på deres faldsikringsudstyr samt i de tilhørende manualer men disse produkter lever ikke på til europæiske standarder. Disse nordamerikanske standarder har intet at gøre med de europæiske CNB/P specifikationer som faldsikring til personer over 100 kg skal leve op til. Eksempelvis kan det nævnes at den maksimale tilladte påvirkning på den menneskelige krop er 800 daN på det nordamerikanske marked i forhold til 600 daN i Europa. Det er derfor lettere at få faldsikringsprodukterne godkendt til en højere kapacitet på det nordamerikanske marked.

keyboard_arrow_up