Løftemagneter

Herunder finder du vores udvalg af løftemagneter. Vi har et stort udvalg af forskellige løftemagneter til forskellige typer emner. F.eks. har vi modeller velegnet til runde byrder eller til meget tynde emner. Vi har primært løftemagneter fra vores egne mærke YellowLine samt WeDoLifting samt tyske FX LIFT. Husk at vi selvfølgelig også tilbyder elektro-permanente løftemagneter, selvom de ikke er vist her på siden – kontakt os gerne og hør mere om hvad vi kan hjælpe dig med.

Brand partner

tune Filtrér produkter

  1. 1

Hvad er en løftemagnet?

En løftemagnet er en kraftfuld type løftegrej, der ofte anvendes til løft af stålprodukter. Løftemagneter bruges ofte til løft af emner, hvor traditionelt løftegrej let kan beskadiges. Løftemagneten anvendes ofte direkte mellem krankrogen og den byrde der løftes.  

Hvilke typer løftemagneter findes der? 

Perma løftemagnet

Permaløftemagneter fungerer uden strøm. Disse løftemagneter er langt den mest anvendte type løftemagnet og bruges ofte i diverse produktioner, samt til håndtering ved f.eks. CNC-maskiner og lignende. De er lette at tilkoble via det monterede håndtag. 

Elektrisk løftemagnet 

Til forskel fra permaløftemagneter, fungerer disse magneter via strøm, der føres igennem specielle coils. Herved skabes der det nødvendige magnetiske felt. Disse løftemagneter anvendes ofte til meget tunge byrder og har ofte et batteri som sikkerhedsbackup - så byrden ikke tabes ved et eventuelt strømsvigt.  

Elektrisk løftemagnet på batteri 

Disse løftemagneter giver de samme fordele som de elektriske magneter, men har i kraft af sit batteri ‘strømmen’ med sig. Disse løftemagneter har ofte en perma-backup løsning i tilfælde af at strømmen mangler - så byrden ikke tabes under løft.  

Hvad koster en løftemagnet?  

Du kan let finde en pris på en løftemagnet ved at logge ind på vores side her. Husk at vi også altid kan være behjælpelig med et tilbud på lige den løftemagnet, du kunne tænke dig. Vores hjemmeside viser kun et udsnit af vores store sortiment på over 10.000 produkter. Vores salgsafdeling kan altid hjælpe med at finde den helt rigtige løsning, hvis du ikke finder den her på vores side. Hvis du har flere spørgsmål til produkterne end du finder svar på her på siden, så er du selvfølgelig også altid velkommen til at ringe, skrive eller komme forbi en af vores afdelinger. Har du en konkret udfordring i din virksomhed - så er selvfølgelig også muligt at få en af vores mange konsulenter ud i din virksomhed - så spørgsmålet kan vendes i de rigtige rammer.  

Dette bør du tjekke på din løftemagnet før et løft

Det første du bør tjekke inden du anvender en løftemagnet til løft, er at den er korrekt mærket. Det skal gøres, så du er sikker på at du har det rigtige værktøj til din opgave. I henhold til Maskindirektivet, skal en løftemagnet være mærket som WLL (løftekapacitet), producent, CE samt ID-nummer. Derudover bør du tjekke at løftemagneten har været efterset af en sagkyndig person inden for de seneste tolv måneder. Her vil der typisk være et påsat et skilt eller et klistermærke, der indikerer hvornår løftemagneten sidst er godkendt. Bemærk at hvid er en kassationsfarve – hvis du finder hvid farve på løftemagneten eller et hvidt klistermærke, bør du ikke anvende den. Derudover bør du tjekke at løftemagneten ikke er beskadiget og at magnetens polsko er intakte.  

Reduktion af WLL (løftekapacitet) i relation til materialetykkelse og ‘luftrum’ mellem løftemagnet og byrde: Det lyder ikke spændende, men det er utrolig vigtigt at du som bruger sætter dig ind i netop dette, når du anvender en løftemagnet. På de fleste løftemagneter, uanset type, finder du et diagram der viser netop dette. F.eks. skal vores YellowLine permamagnet med en WLL på 100 kg bruge en materialetykkelse på 30 mm for at opnå 100% af sin løftekapacitet. Du finder, som nævnt, en tabel/graf med netop dette på løftemagneten ligesom det også findes i den tilhørende brugermanual. Husk også at en eventuel bøgningseffekt på emnet f.eks. stålplader kan være afgørende for magnetens løfteevne. 

Dette skal du være opmærksom på under dit løft 

Udover materialetykkelse samt luft eller mellemrum mellem løftemagnet og byrde bør du være opmærksom på hvilken type stål du løfter. F.eks. har vores YellowLine permamagnet følgende vejledende reduktionsfaktorer: Stål med højt karbonindhold: 0,80, legeret stål 0,70 og støbejern 0,50 derudover er eksempelvis de fleste typer rustfri stål slet ikke magnetiske. Her kan man anvende andet løftegrej til at foretage løftet med f.eks. løfteklør eller vakuumløftere - for blot at nævne et par alternativer.  

Tjekliste for løft med løftemagneter: 

Tjek at løftemagneten er mærket korrekt: WLL, producent, CE, ID-nummer samt sidste lovpligtige eftersyn. 

Tjek at magnetens løftekapacitet passet til byrden / emnet herunder et eventuelt ‘luftgab’ mellem byrde / emne og løftemagnet. Bemærk at dette også kan udgøres af eventuel emballage, snavs, maling eller eventuelle urenheder på byrde / emne.  

Lav et prøveløft: Når løftemagneten er koblet til - så lav gerne et prøveløft på nogle centimeter så du sikrer korrekt bærevne samt at fæstnet korrekt og samtidig får du en forsmag på om vægtfordelingen er helt korrekt.  

Lad ikke byrden hænge i luften uden opsyn og løft ikke byrden over personer med en løftemagnet.  

Ved løft af en byrde - så løft kun én byrde ad gangen selvom det kan være fristende. Løftemagneten må ikke overbelastes.  

Kobbel ikke løftemagneten til før at den placeret i den ønskede position for løftet og afkobbel ikke løftemagneten før at byrden er sænket og i den tiltænkte sikre position.  

Sådan får du din løftmagnet til at holde i rigtig mange år:  

Løftemagnetens magnetisme skal være slået fra under opbevaring når den ikke er i kontakt med magnetisk materiale – da det ellers kraftigt kan reducere magnetens levetid. Samtidig er det selvfølgelig altid en god idé at holde løftemagneten ren og tør. Udføre løftemagneten i meget hårde miljøer anbefales det ofte af producenten, at det lovpligtige serviceeftersyn foretages hyppigere end det lovpligtige eftersyn hver 12. Måned.  

Gælder reglen om lovpligtige eftersyn også løftemagneter?  

Ja, ligesom alt andet løftegrej / løfteudstyr - så skal løftemagneter, jf. Arbejdstilsynet, have et lovpligtig eftersyn minimum hver 12. Måned af en sagkyndig – det kan vi selvfølgelig hjælpe med hos os! På denne side kan du læse mere om lovpligtige eftersyn af løftegrej.  

keyboard_arrow_up