Test af 100 meter høj selvsejlende kran

5100105-test-af-100-meter-hj-selvsejlende-kran1

Da verdens største selvsejlende kran, Svanen, skulle have testet løftegrej, blev Fyns Kran Udstyr A/S sat på opgaven.

Svanen, som har en løftekapacitet på 8.700 tons, skal som alle andre kraner og løftegrej efterses 1 gang om året. Fyns Kran Udstyr A/S satte to serviceteknikere på opgaven, Palle Krag-Christensen og Lars Willerup. De to er hhv. tidligere sømand og skibsbygger, så de var begge hjemmevante på trods af at eftersynet foregik midt ud på havet, nærmere betegnet ved Anholt Havvindmøllepark. Her er Svanen i gang med at hamre 111 offshore fundamenter 20 meter ned i havbunden.

Eftersynet blev gennemført, og efter udskiftning af to gigantiske wirestropper blev løfteudstyret godkendt.

Fakta om Svanen:

Svanen blev bygget i 1990 i Holland til anlæg af Storebæltsbroen. I dag er Svanen verdens største selvsejlende kran. Den er 100 meter høj og fylder et areal, der svarer til 1½ fodboldbane (103 m lang og 72 m bred). Svanen har en løftekapacitet på 8.700 tons.

Fakta om Fyns Kran Udstyr:

Fyns Kran Udstyr har eksisteret siden 1969, og har Danmarks bredeste lagerprogram inden for løftudstyr, surring og materialehåndtering.

I serviceafdelingen serviceres og testes løfteudstyr af enhver art, ligesom også ny installation af vakuum og krananlæg er en stor del af hverdagen.

Fyns Kran Udstyr beskæftiger ca. 85 engagerede og kompetente medarbejdere, som arbejder fra afdelinger i Odense, Randers, København, Esbjerg og Aalborg.

Find mere info på www.test-kranservice.dk