keyboard_arrow_down

CASE: Udvidelse af produktion krævede ny effektiv kran hos Bramidan A/S

Bramidans historie går tilbage til 1975. Virksomheden producerer maskiner til komprimering af bl.a. pap, plast samt andet genavendeligt affald. Bramidan har oplevet en stor vækst siden grundlæggelsen og har i dag lokationer i flere europæiske lande samt mere end 200 ansatte.  

I denne case kan du læse mere om hvordan et konstant fokus på konkurrenceevne på det globale marked, har skabt behov for en investering i en ny kranløsning. 

 

Se en kort præsentation af den nye ABUS traverskran hos Bramidan A/S

Fremtidens fabrik giver behov for øget krandækning 

Et konstant fokus på at forblive konkurrencedygtige gør, at Bramidan i løbet af det sidste årti har investeret meget i produktionen. I dag består den moderne produktion bl.a. af robot pulverlakering. Dermed har virksomheden formået at reducere den tid det tager at producere nye Bramidan ballepressere - helt ned til blot 24 timer.  

Men effektiviseringen stopper ikke her - man har nemlig også foretaget investeringer i bl.a. transportbånd og ergonomiske arbejdsplader i produktionens svejseafsnit samt montage. 

Ny hal til nye og endnu større produkter 

Bramidan har desuden også valgt at bygge en ekstra hal til at huse en helt ny svejserobot, der i fremtiden skal svejse produkter fra start til slut, med en vægt på helt op 1800 kg. I forbindelse med det, opstod behovet også for en traverskran, der kunne dække dette produktionsområde og løfte de tunge emner ind og ud af den store svejserobot. 

Niels G. Sandberg, der har haft rollen som Produktionschef i 11 år udtaler; “Vi er ved at opbygge en produktion af et nyt produkt og de kraner vi har i dag, kan slet ikke løfte det, den nye produktion kræver.”  

 

Fakta om den leverede ABUS traverskran

Kranen som Bramidan valgte, blev en traverskran fra tyske ABUS Kransysteme GmbH med en løftekapacitet på 2.000 kg. Traverskranen er monteret fritstående på søjler, også kaldet et kranstativ, i den nybyggede hal. Dermed er det hallens konstruktion der klarer byrden fra traverskranen.  

Selve kranstativet er designet og dimensioneret hos Fyns Kran Udstyrs tekniske afdeling, til at passe til netop denne løsning. Traverskranen har derfor en kørebane på 14,97 meter og et spænd på 7,4 meter. Den er udstyret med en wiretalje og både traverskran og talje styres med det intelligente ABUControl-radiostyring. Dermed styres kranen nemt via den trådløse ABURemote.  

keyboard_arrow_down

“Hele processen med rådgivning, levering, installation osv. er gået helt efter planen. Nu glæder vi os til at starte processen og og bruge kranen i hverdagen.”
Produktionschef, Niels G. Sandberg

Vil du også have en ny effektiv kran-løsning, ligesom Bramidan?:

Kontakt os

Bliv ringet op

Jesper Skibdal Christensen

Salgskoordinator

phone63160736

mailjec@fku.dk

Jesper Skibdal Christensen

Søren Fogh Sørensen

Produktchef, Kraner og Vakuumløft

smartphone28103507

mailsfs@fku.dk

Søren Fogh Sørensen

Bliv ringet op

keyboard_arrow_up