Grafisk Maskinfabrik
keyboard_arrow_down

Ny og forbedret produktion krævede nye traverskraner
hos Grafisk Maskinfabrik

Men hvad er det egentlig, der bliver lagt vægt på, når der skal købes en kran? Det kan Peter Andersen, Production Director fra Grafisk Maskinfabrik, også kendt som GM, udtale sig om. Han har nemlig lige købt, ikke mindre end, 10 kranløsninger til en ny fabrik i Birkerød.

Se hvordan kranerne dækker hver arbejdsstation i det nye produktionsområde:

Da Grafisk Maskinfabrik skulle ud og købe nye kraner, var der flere parametre at tage hensyn til. Udgangspunktet var fabrikken i Birkerød; Grafisk Maskinfabrik har i over 40 år produceret løsninger til digitallabelprint i den grafiske industri, og den er især kendt for at producere effektive konverteringsløsninger til for- og efterbehandling af labels og etiketter. Virksomheden beskæftiger i alt over 100 ansatte og har foruden hovedkontoret også datterselskaber i Chile, Italien og USA. Selvom Grafisk Maskinfabrik har et globalt islæt, så bliver maskinerne designet, udviklet og produceret i Birkerød, og det var et stenkast fra den oprindelige lokation, at de 10 nye kranløsninger skulle implementeres. 

Peter Andersen, fra Grafisk Maskinfabrik, siger: ”Vi kommer fra en virksomhed, hvor produktionen har foregået meget traditionelt på 3 forskellige lokationer i Birkerød. Men for at optimere produktionsprocessen skulle vi tænke mere effektivt og strømline produktionen og tænke LEAN ind i hele projektet. Det blev selvfølgelig en udfordring, da vi er vant til at gøre tingene på én måde, men nu skal vi til at gøre det helt anderledes.”

Da Grafisk Maskinfabrik skulle vælge kranleverandør var udgangspunktet Fyns Kran Udstyr, grundet at de før havde købt løsninger her. Derudover tog de fat i nogle andre leverandører, så der var flere tilbud at sammenligne med. I udvælgelsen af leverandør blev der lagt stor vægt på kvalitetsprodukter, driftsikkerhed på kransystemerne samt tilgængelighed og svartider fra leverandøren. Peter Andersen udtaler; ”Det er så afgørende, at vi kan stole på vores leverandører; at en aftale er en aftale, at kvaliteten er i orden samt kranerne selvfølgelig er driftssikre – og så selvfølgelig at det hele ser pænt ud”.

 

Peter Andersen havde flere indledende samtaler med Fyns Kran Udstyrs konsulent, Casper, og han fik hurtig sporet sig ind på, hvad Grafisk Maskinfabrik havde brug for. Herefter fik Peter Andersen et skræddersyet tilbud, der imødekom de krav og behov, de 10 kransystemer skulle dække.

Valget af leverandør faldt på Fyns Kran Udstyr, og der gik ikke længe inden de 10 kransystemer var bestilt, monteret og i brug. Og Peter Andersen er meget tilfreds med den endelig løsning; ”Det set-up vi er endt op med i forhold til kranløsningerne, er blevet super lækkert. Og det er jo ikke kun prisen vi vælger ud fra, selvom den er afgørende – det er lige så meget alt det andet, der giver værdi i processen, og som er med i den samlede pakke”, udtaler han.

Og hos Fyns Kran Udstyr er der netop stor fokus på, at det skal være nemt at købe en kran. Processen fra modtagelsen af en forespørgsel fra en kunde til der foreligger et tilbud, skal optimeres så meget som muligt. Salgschef hos Fyns Kran Udstyr, Anders Helbo, udtaler; ”vi har brugt mange ressourcer på at udvikle og optimere processen fra kunden henvender sig på telefon, mail eller via vores hjemmeside. Vi har et skræddersyet projektstyringsværktøj, som styrer processen, og til at supportere det har vi et helt team til at sørge for, at kunden, i samspil med den lokale konsulent, får det helt rigtige tilbud på den kortest mulige tid. Ofte leveres vores tilbud inden for 1-2 hverdage, og det mærker vi virkelig gør en forskel i dialogen med kunderne. Samtidig tager projektstyringsværktøjet hånd om ordreprocessen og sørger for, at montagen af kranen bliver igangsat”, afslutter Anders Helbo.

Og når Peter Andersen bliver spurgt til både tilbuds- og købsprocessen samt montage, udtaler han: ”Forløbet har kørt lige efter planen; det hele har bare været super godt.” afslutter han.

Få et tilbud på din nye traverskran

Eller hele vores udvalg af kraner

Specifikationer på traverskranerne

Det er lette traverskraner som afbilledet her på siden fra finske ERIKKILA, der er monteret hos Grafisk Maskinfabrik. Kranerne er udstyret med to traverser pr. kran. Alle kraner er desuden udstyret med en unik 'saddel' hvor den elektrisk kædetalje monteres og hæves op i mellem de to traverser.
Kranerne er fra PROSYSTEM modelprogrammet, dækker løsninger op til 2 Tons. Større løsninger dækkes af andre løsninger i vores program.

Kranløsninger - Del 1

5 x ERIKKILA PROSYSTEM Double Girder Raised Traverskran

 • WLL: 1000 kg
 • Kranbanelængde: 15 meter
 • Spænd: 7 meter
 • Nedstropning: 2 meter fra spær produceret på egen fabrik i Aalborg.
 • Farve: Ral 7001 (Grå)
 • Taljer: Yale CPVF med 2 hejsehastigheder.

Kranløsninger - Del 2

5 x ERIKKILA PROSYSTEM Double Girder Raised Traverskran

 • WLL: 1000 kg
 • Kranbanelængde: 19 meter
 • Spænd: 7 meter
 • Nedstropning: 2 meter fra spær produceret på egen fabrik i Aalborg.
 • Farve: Ral 7001 (Grå)
 • Taljer: Yale CPVF med 2 hejsehastigheder.

Skal du også arbejde effektivt eller bygge nyt?
Så kan vi levere den rigtige kranløsning helt op til 120 Ton:

Kontakt os

Bliv ringet op

Frank Nørlem

Salgs- og uddannelseskonsulent

phone20936999

mailfnl@fku.dk

Frank Nørlem

Jesper Skibdal Christensen

Salgskoordinator

phone63160736

mailjec@fku.dk

Jesper Skibdal Christensen

Bliv ringet op

keyboard_arrow_up