Kranløsning sikrer ZF Danmark en effektiv arbejdsproces og et bedre arbejdsmiljø

Selvom man har mere en 100-års stolt historie, skal man ikke glemme arbejdsmiljøet. Det er ZF Danmark et eksempel på.

ZF Danmark er et dansk datterselskab af den globale koncern ZF. Den danske gren har, med sine to afdelinger i Taastrup og Aalborg, 29 ansatte, og begge disse afdelinger bruger kranløsninger fra Fyns Kran Udstyr A/S.

God kvalitet, der aldrig svigter.

Gearkasser fra ZF er kendt for deres holdbarhed, der ofte overgår de tilkoblede motorer. ZF Danmark kan renovere og servicere transmissioner af eget fabrikat ligesom de reparerer andre mærker. Derudover supporterer ZF Danmark virksomheder i Skandinavien og Island med dele til gearkasserne.

Effektiv arbejdsproces og bedre arbejdsmiljø

Fyns Kran Udstyr A/S har i samarbejde med ZF Danmark skabt et optimeret værkstedsmiljø med seks alsidige arbejdsstationer, da værkstedet håndterer mange forskellige produkter, der varierer meget i vægt og form.

Udfordringen var, at de fem tidligere arbejdsstationers kapacitet ikke blev udnyttet effektivt. ZF Danmark havde tidligere tre søjlesvingkraner, som ikke kunne dække hele arbejdsområdet. Samtidig kunne nogle af kranerne med en WLL på op til 1600 kg være meget upraktiske, når gearkasserne blev skilt ad. Derudover havde man en udfordring med rækkeviden – der var derfor kun to arbejdsstationer, der var anvendelige, når der skulle arbejdes på de helt tunge projekter.

Problemet blev løst med en integration af de eksisterende søjlesvingskraner samt to nye Erikkila søljesvingkraner med en WLL på 500 kg. Og det hele er kombineret med en stor traverskran med en WLL på 2 tons, der dækker hele arbejdsområdet. De tunge gearkasser kan derfor let placereces ved de enkelte arbejdsstationer, hvor de herefter kan demonteres og let håndteres med den enkelte søjlesvingskran ved selve arbejdsstationen.

Derved opnår ZF Danmark en optimal og let håndterbar arbejdsproces. Med rækkeviden fra den store traverskran kan alle arbejdsstationer håndtere de store gear, hvor der før kun var to stationer, der kunne klare opgaven. Derudover er kapaciteten øget med en ekstra station, hvor en af de eksisterende kraner benyttes til gear, der altid vejer over 1000 kg, når de er samlet.

”Vi har opnået en meget mere effektiv arbejdsproces, og samtidigt skåner løsningen vores medarbejdere, og skaber derved et bedre arbejdsmiljø. Vi er meget glade for løsningen, som har kørt i ca. et år på nuværende tidspunkt. Ud over kranløsningen har vi også valgt at lave en serviceaftale med Fyns Kran Udstyr A/S her i Taastrup, så vi sørger for at vores gode løsning bliver vedligeholdt.

- Thomas Aagaard, Servicechef ZF Danmark.

Gearkasser til næsten alt mellem himmel og jord

ZF er grundlagt af Ferdinand von Zeppelin i Friedrichshafen i Tyskland, hvor virksomheden stadig har hovedsæde.

En meget mærkværdig opfindelse er grundlaget for virksomhedens opståen – idéen opstod, da man skulle skabe fremdrift for Zeppelin-luftskibene, derved opstod behovet for forskellige gear. Ferdinand von Zeppelin grundlagde derfor sin helt egen gearfabrik, som med tiden er vokset til en global fond-ejet koncern med over 134.000 ansatte og en omsætning på mere end 230 milliarder Danske kroner.

Selvom produktionen af gear til luftskibe er stoppet, producerer ZF stadig gear til luftfart. Man har samtidig udvidet sortimentet til at gælde transmissioner til personbiler, lastbiler, traktorer, miltære køretøjer, toge samt produkter relateret til vind-, industri- og marinesektoren. Derudover kan virksomheden, med opkøbet af amerikanske TRW med hele 66.000 ansatte, levere alt fra en komplet personbilsundervogn til selestrammere og airbags.

Spørgsmål til kraner? Vi sidder klar ...

Kontakt os

Bliv ringet op

Anette D. Jacobsen

Teamleder / Salgskoordinator, Odense

smartphone40769608

phone63965314

mailadr@fku.dk

Anette D. Jacobsen

Per Lynge Nielsen

Salgskoordinator

phone96345912

mailpln@fku.dk

Per Lynge Nielsen

Bliv ringet op

keyboard_arrow_up