Lindab
keyboard_arrow_down

Leverandørsamarbejde er en tillidssag for Lindab

Når man skal ud at finde ny leverandør til kran- og løfteudstyr, er der mange parametre at tage hensyn til. Hos Lindab er der stor fokus på tillid og service, når der skal etableres relationer til en ny leverandør, og samtidig lægger Lindab vægt på kvalitetsprodukter, sikkerhed, tilgængelighed og høj service.
Samlet set giver denne konstellation for Lindab de bedst mulige betingelser for et succesfuldt og tillidsfuldt samarbejde, fordi leverandøren også bliver en tæt samarbejdspartner i hverdagen.
Kom med på besøg hos Lindab i Haderslev og læs herunder hvordan samarbejdet fungerer i praksis.

Få et overblik over Lindab i Haderslev - i videoen herover, produceret af Lindab.

Da den internationale industrikoncern Lindab skulle finde ny leverandør til levering og vedligehold af kran- og løfteudstyr til deres afdelinger i Danmark, valgte de at kigge ud i markedet for at se, hvilke leverandørmuligheder der fandtes.

Lindab er en virksomhed der distribuerer og markedsfører løsninger til forenkling af byggeri og forbedring af indeklima, og koncernen har ca. 5.100 ansatte og er etableret i 32 lande. I Danmark har Lindab-koncernen, udover hovedkontoret i Haderslev, også afdelinger i Aalborg, Viby, Hvidovre og Skovlunde.

I Lindabs søgen efter ny leverandør i forhold til levering og vedligehold af kran- og løfteudstyr lagde de vægt på hurtigt service og levering, personlig betjening, stor fokus på sikkerhed og fast tilknyttet konsulent, da det indbyrdes tillidsforhold var vigtigt. Et andet vigtigt fokuspunkt for Lindab var, at kunne få leveret skræddersyede kvalitetsløsninger, som var prismæssigt konkurrencedygtige.

Valget som Lindabs leverandør af kran- og løfteudstyr faldt på Fyns Kran Udstyr, som kunne leve op til de mange krav i forhold til kvalitetsprodukter, tilgængelighed, sikkerhed og service. Samtidig fandt Lindab også ud at, at det at have samme leverandør til alle deres 4 fabrikker i Danmark gav en masse fordele - både økonomisk og tidsmæssigt. Som Maintenance Manager, René Hornshøj udtaler: ”det er meget nemmere for os at styre det hele med én leverandør”.

Et system der faktisk bliver brugt

Og med én leverandør er det også meget lettere at holde styr på eftersyn og sikkerhed. Alt Lindabs løfteudstyr på alle 4 danske fabrikker bliver efterset af Fyns Kran Udstyr. Det betyder, at Lindab har fået adgang til EasyCert, som er Fyns Kran Udstyrs online certifikatsystem. Det giver Lindab det fulde overblik over alt deres løfteudstyr, og certifikaterne er færdige og online i systemet straks efter at eftersynet er foretaget. Alle medarbejdere kan få adgang til systemet, og det kan bruges på alle typer af digitale platforme. Ydermere har alt udstyr en mærkat med en QR-kode, som kan scannes med ex. en mobiltelefon, og straks kan man se udstyrets eftersynscertifikat og alt nødvendigt data. Det giver en enorm stor sikkerhed i hverdagen for alle medarbejdere på Lindab; både at udstyret er i orden, og at de har adgang til relevant sikkerhedsdata på det enkelte udstyr. Maintenance Manager, René Hornshøj udtaler ”Selvom vi selvfølgelig tidligere har haft adgang til forskellige certifikatsystemer, så har vi aldrig haft et system, som vi har brugt i vores dagligdag, som vi gør med EasyCert fra Fyns Kran Udstyr, og hvor systemet rent faktisk har været en hjælp.

Tidligere lå ansvaret for dokumentation m.v. hos René, og han brugte meget tid og mange ressourcer på at holde styr på data og dokumenter. Det gør han slet ikke i samme grad nu; brugervenligheden i EasyCert-systemet har nemlig gjort, at han ikke bruger ret mange ressourcer på at holde styr de lovpligtige certifikater og eftersyn, og derfor er det ikke samme arbejdsmæssige byrde længere. Medarbejderne, som anvender udstyret og har brug for det i dagligdagen har direkte adgang til relevant dokumentation og data gennem EasyCert, og får det brugt når de har brug for det.

Sparring og gode råd der kan bruges til noget

I samarbejdet med Fyns Kran Udstyr oplever man hos Lindab, at man har en leverandør, som også er en samarbejdspartner, der kan rådgive i forhold til valg af de helt rigtige løsninger. Det drejer sig om at anvende ressourcerne korrekt, når der skal findes en løsning på en problemstilling, så man vælger det korrekte fra starten. Og det oplever Lindab, at Fyns Kran Udstyr i høj grad bidrager til; også når det drejer sig om specialtilpassede løsninger som eksempelvis et specialdesignet løfteåg til en konkret løfteopgave.  

Maintenance Manager, René Hornshøj udtaler; ”samarbejdet med Fyns Kran Udstyr har kun været en gevinst for os, og det er samme melding fra alle vores andre afdelinger. I vores branche lægger vi stor vægt på, at der er tillid, service og forståelse for hinanden, og alt det lever Fyns Kran Udstyr op til i vores samarbejde”, afslutter René.

Og når der først er styr på leverandørsamarbejdet, sikkerheden og dokumentationen, så kan de interne ressourcer bruges på at fokusere på virksomhedens kerneområder; nemlig løsninger til forenkling af byggeri og forbedring af indeklima. Lindab har f.eks. udviklet UltraLink, som er et styringsværktøj, der med høj præcision styrer luftstrøm, hastighed og temperatur i både nye og gamle ventilationssystemer, og som kan betjenes via Smartphone. Læs mere om UtraLink

 

Lindab sætter fokus på sikkerheden, det ses bl.a. på roll-ups som disse.

Der beskriver at Lindab arbejder for:

  • 0 arbejdulykker
  • Fokus på sikkerhed og trivsel
  • Medbarbejdernes sikkerhed
  • Sikkerhed som en naturlig del af arbejdet

Virksomheden oplever også at arbejdstilsynet gerne kigger forbi på et besøg. Det har virksomheden dog ikke noget imod. Udover ovenstående tiltage kan bl.a. nævnes: at alt over 2 meters højde sættes op af en udspecificeret gruppe medarbejdere, bolte samt sjækler m.m. efterspændes hver 6. måned. 

Vil du også have samme setup som Lindab og en samarbejdspartner i hverdagen?

Kontakt os

Bliv ringet op

Dennis Bo Bank

Key Account Manager, Wind

smartphone29361118

maildbb@fku.dk

Dennis Bo Bank

Palle Bo Nielsen

Teamleder / Salgskoordinator, Aalborg

smartphone30388738

phone96345911

mailpbl@fku.dk

Palle Bo Nielsen

Bliv ringet op

keyboard_arrow_up