keyboard_arrow_down

CASE: Dæk og fælge håndteres med vakuum

Hos Nordisk Dæk Import, også kaldet NDI, i Brørup håndteres der store mængder dæk og fælge via et Schmalz vakuumanlæg leveret af Fyns Kran Udstyr.

 

På det 52.000m2 store og moderne lager og logistikcenter fra 2008, ekspederes der dagligt over 1.000 forskellige ordrer til det danske marked. Alle ordrer håndteres via et dobbelt vakuumhåndteringsanlæg, hvor de enkelte ordrer pakkes og fordeles.

Med alle de ordrer og det store antal dæk og fælge som vi dagligt håndterer, betyder det, at der løftes rigtig mange kilo. Derfor har det været vigtigt for os at finde en løsning, hvor vi undgår manuel håndtering, udtaler Logistikdirektør Gert Kristiansen.

I det hele taget er arbejdsmiljø og ergonomisk korrekt udført arbejde noget, som de går højt op i hos NDI. Vi har det som et mantra, at vi skal være gode til arbejdsmiljø og ergonomi.

Det er nemlig to af grundstenene i vores logistikcenter, og er vi gode til logistik, så har vi en konkurrencefordel i markedet, fortsætter Gert Kristiansen.

Vakuumløfterne som Fyns Kran Udstyr leverede til NDI består af 2 vakuumanlæg med hvert deres individuelle kransystem. Vakuumsystemet er monteret med både en multifunktionel sugekop og et specielt udviklet gribeværktøj. Dermed kan samme arbejdsstation håndtere både plastikwrappede dæk og metalfælge med et og samme værktøj.

"Jeg er rigtig godt tilfreds med den løsning vi er endt ud med – og operationshastigheden er også væsentligt forbedret. Endnu vigtigere er det dog, at også brugerne af vakuumanlægget er glade og tilfredse. De har været involveret fra starten af projektet, og i dag kunne de slet ikke forestille sig en hverdag uden vakuumanlægget. Så vi kan vist roligt sige, at løsningen fra Fyns Kran Udstyr er en stor succes hos os"

- Gert Kristiansen, Nordisk Dæk Import

Fakta om Nordisk Dæk Import:

Med hovedkvarter i Brørup har koncernen godt 850 ansatte, og NDI er én af Skandinaviens største leverandører af dæk og hjul til alle former for køretøjer.

NDI har 7 afdelinger strategisk placeret rundt i Danmark. Afdelingerne distribuerer dæk og hjul til virksomhedens engroskunder.

Mere info på: www.ndias.com

Fakta om vakuumanlæggene:

Anlæggene er SCHMALZ Jumbo Flex 35 med specialdesignet griber, som er monteret i SCHMALZ aluminiumskransystemer.

Mere info på: www.vakuumloeft.dk

Spørgsmål til kraner? Vi sidder klar ...

Kontakt os

Bliv ringet op

Anette D. Jacobsen

Teamleder / Salgskoordinator, Odense

smartphone40769608

phone63965314

mailadr@fku.dk

Anette D. Jacobsen

Per Lynge Nielsen

Salgskoordinator

phone96345912

mailpln@fku.dk

Per Lynge Nielsen

Bliv ringet op

keyboard_arrow_up