keyboard_arrow_down

CASE: Skræddersyet løfteåg til en specialopgave hos BMS  

I Aarhus arbejdes der lige nu på et stort byggeri, der kommer til at hedde Sydhavnskvarteret. Kvarteret forventes at stå færdigt i 2026, og arbejdet på havnen er i fuld gang.  

A. Enggaard A/S er i øjeblikket i gang med at bygge en af de højeste af Sydhavnskvarterets kommende bygninger, Akson, der i sin færdige form, vil blive til eksklusive erhvervslejemål. A. Enggaard har hyret BMS til at være Supervisor på projektet, og i den forbindelse støder Konduktør/Supervisor Lars Bojsen fra BMS på en udfordring med et bestemt løft. BMS og Fyns Kran Udstyr har derfor samarbejdet om, at få designet og produceret et specialdesignet løfteåg, til lige netop det løft.

 

Se løfteåget i brug på byggepladsen.

Effektivitet og sikkerhed er det vigtigste på byggepladsen

BMS havde den udfordring, at det tog for lang tid at løfte de store rionet, der skal bruges til in situ støbning af vægge. På grund af bygningens planlagte højde, skal der en stor del armering ind i væggene. Hvor der normalt bygges udelukkende med færdigstøbte elementer, bruges der her in situ støbning, for at forstærke bygningen indefra. Det tog desværre over et kvarter at anhugge rionettene hver gang, de skulle løftes. Den tid har det specialdesignede løfteåg skåret en del ned – ved hvert eneste løft. Da tid er en vigtig faktor på en travl byggeplads, kan det derfor godt betale sig at investere i et specialdesignet løfteåg til et specifikt løft.  

Et specialdesignet løfteåg fra vores værksted i Aalborg 

Løfteåget, der er tegnet af vores egen Tekniske Afdeling, og produceret på vores værksted i Aalborg, består af hele 21 padeyes og dertilhørende kroge. Det betyder at anhuggerne hurtigt kan flytte kædesættene, alt efter størrelsen på det enkelte rionet. Da der ikke er en opskrift på nettene, kan de sagtens være tungere i den ene ende end i den anden. Derfor skulle det være nemt og hurtigt for anhuggerne at kunne tilføje, flytte eller fjerne kædesæt, alt efter den enkelte byrde. 

Vi mødte Lars Bojsen, der er Konduktør/Supervisor for BMS, en solrig dag i januar på byggepladsen ved Aarhus Havn. Han fortæller om processen samt samarbejdet bag det specialdesignede løfteåg. “Vi laver et forslag om hvad vi kunne tænke os, sender det til Fyns Kran Udstyr, og da der kommer en tegning tilbage, snakker vi om at vi godt kunne tænke os dobbelt så mange kroge. For så er det bare lige at tage slinget af og flytte det, og det kan de [Anhuggerne] stå i kurven og gøre. [Anhuggerne] skal ikke bruge al deres tid på at stå og skrue en sjækel fri og flytte den hen til næste hul. Og derfor er der også kommet kroge i dem alle sammen.”   

Løfteåget skal bruges indtil 2026, når byggeriet står færdigt. Det er galvaniseret og har påsvejset 21 padeyes og i dem sidder 21 kroge fra Gunnebo Industries.  

Se videoen, øverst på siden, hvor løfteåget er i brug til at løfte rionet på byggepladsen ved Aarhus Havn.

Vil du have samme muligheder som BMS?:

Kontakt os

Bliv ringet op

Dennis Bo Bank

Key Account Manager, Wind

smartphone29361118

maildbb@fku.dk

Dennis Bo Bank

Frank Nørlem

Salgs- og uddannelseskonsulent

phone20936999

mailfnl@fku.dk

Frank Nørlem

Bliv ringet op

keyboard_arrow_up