Tc anlaeg
keyboard_arrow_down

Den rigtige kæde til den rigtige opgave
- besøg på byggepladsen hos T.C. Anlæg

Hos Fyns Kran Udstyr besøger vi ofte vores kunder, så vi får en viden om, hvilke typer løfteopgaver de har, og hvordan vi på den bedst mulige måde kan udvikle løfteudstyr fremadrettet, således vi kan imødekomme vores kunders ønsker og behov. Denne gang har vi været på besøg hos én af vores kunder inden for entreprenørbranchen; den fynske virksomhed TC Anlæg.

Hos TC Anlæg i Odense er der stor fokus på at bruge det rigtige udstyr til løfteopgaverne på byggepladsen. Det er ofte meget store og tunge emner, der manøvrers rundt med, og derfor skal sikkerheden på løfteudstyret være i top.

TC Anlæg
Virksomheden blev grundlagt i 2002 af Torben Clausen, og den har siden udviklet sig til en stærk entreprenørvirksomhed og samarbejdspartner, som kan forestå udførelse af komplicerede miljø,- anlægs- og byggeprojekter. TC Anlæg har hovedkontor i Odense og beskæftiger cirka 60 medarbejdere men udfører arbejde i hele Danmark - primært i Region Syddanmark, Region Midt og Region Sjælland.

På byggepladsen
Fyns Kran Udstyr besøger TC Anlæg på byggepladsen ved Bolbro i Odense, hvor kloak- og entreprenørarbejde skal gennemføres fra 1. januar til forventeligt 1. april. Dagens opgave var at nedsænke nogle store kasser, som skal holde på jorden i siderne, så der bliver en ’arbejdsplads’ til de medarbejdere, der skal arbejde med at samle og skifte rør. Vi taler med Jacob Juel Jensen, som fører den maskine, der skal nedsænke de store gravekasser. 

Kæderne skal kunne holde til livet på byggepladsen

Jacob Juel Jensen fortæller, at der bliver lagt stor vægt på, at det er nogle solide kæder, som kan holde til arbejdet med de store gravekasser, da der ofte er stort pres og ryk i kæderne, når gravekasser og andre tunge elementer, skal nedsænkes, vendes eller flyttes. Hver maskine på byggepladsen har sit eget ’arbejdssæt’ af forskellige typer kædesæt, som følger den enkelte maskine, og som den pågældende maskine bruger til de forskellige løfte- og arbejdsopgaver. ”Det skal være nogle kæder, som kan holde til både løft og træk, da vi typisk har opgaver med både løft og træk på byggepladsen”, udtaler Jacob Juel Jensen. Fyns Kran Udstyr leverer forskellige typer kæder og kædesæt til TC Anlæg, som de anvender i deres arbejde, som eksempelvis på byggepladsen i Bolbro i Odense, og derudover får de også ind imellem fremstillet specielle kædesæt til specialopgaver.

Den rigtige kæde

Det er et hårdt liv for kæderne på byggepladsen, og derfor er det heller ikke lige meget, hvilke typer kæde og kædesæt, der anvendes hos TC Anlæg; de skal være af høj kvalitet, så de kan klare de mange forskellige løft, træk og det hårde arbejdsmiljø på byggepladsen. Kæderne skal kunne holde til det hårde liv på byggepladsen, og som Jacob Juel Jensen udtaler ”det skal være den rigtige kæde til den rigtige opgave.”

Hør Jacob fortælle mere om, hvilket løftegrej og hvad det bliver brugt til i dagligdagen i denne korte video: 

Personsikkerhed med faldsikring

Udover kæder, kædesæt og forskellige typer løftestropper, så anvender TC Anlæg også faldsikringsudstyr i forbindelse med deres arbejdsopgaver; eksempelvis brøndarbejde. Fyns Kran Udstyr har et stort udvalg af faldsikringsseler, -liner samt treben, som er netop den type faldsikringsudstyr, som anvendes i forbindelse med arbejde i brønde.
 
Så hos TC Anlæg er sikkerhed en stor del af hverdagen, hvor løfte- og sikkerhedsudstyr er nogle vigtige elementer, når de mange forskellige opgaver på byggepladsen skal løses.

(Denne case er udsendt medio Marts 2020, den blev dog gennemført inden ’Danmark blev lukket ned’)

Har du spørgsmål til løftegrej?

Kontakt os

Bliv ringet op

Michael Lauritsen

Salgskoordinator

phone63160766

mailmil@fku.dk

Michael Lauritsen

Lars Stigsen

Teamleder / Salgskoordinator, Esbjerg

phone63160711

maillas@fku.dk

Lars Stigsen

Bliv ringet op

keyboard_arrow_up