keyboard_arrow_down

CASE: Welcon – ingen grøn omstilling uden løftegrej 

Den danske produktionsvirksomhed Welcon A/S har i over 50 år fremstillet stålkonstruktioner. Hovedvægten af produktionen er i dag tårne til vindmøller. Produktionsarealet hos Welcon dækker over 70.000 m2, hvoraf man er ved at udvide med yderligere 30.000 m2 bygninger, samt ekstra 45.000 m2 opbevaringsplads. Udover en udvidelse af produktionskapaciteten får Welcon også mulighed for at producere flydende fundamenter til selskabet Stiesdal Offshore. Welcon er i forvejen den største producent af tårne til offshore vindmøller og har leveret 50% af alle tårne der i brug offshore.  

Vil du vide mere om Welcon? Så kan du se mere om virksomheden på welcon.dk.

Læs mere om hvorfor en virksomhed som Welcon vælger Fyns Kran Udstyr som leverandør af løftegrej, kraner og ikke mindst det årlige lovpligtige eftersyn i teksten herunder. 

 

Mød Niels Peter Nielsen og hør mere om Welcon A/S.

keyboard_arrow_down

“Når der skal produceres store tårne, kræver det løftegrej,” fortæller Vedligeholdelseschef, Niels Peter Nielsen og udtaler “alting er så stort, og så voldsomt herude, så vi ingenting kan flytte i vores produktion uden løftegrej - uden løftegrej kan vi ingenting." 

En leverandør til hverdagens behov og de store projekter 

Hos Welcon handler man ikke kun løftegrej i den traditionelle forstand – her er man nemlig også flittig bruger af den indbyggede webshop på fyns-kran.dk, hvor virksomheden kan bestille et stort udvalg af de produkter, som der benyttes hver dag i virksomheden. Maintenance Assistant Lene Würtz fortæller; “Vi bruger primært webshop-funktionen til at bestille forbrugsvarer nemt og hurtigt f.eks. rundsling, sjækler, løfteklør m.v. Jeg bestiller fra rigtig mange forskellige leverandører, nogle steder går det nemmere end andre, men her går det nemt må jeg sige.” 

Når virksomheden har behov for ekstra ressourcer i forbindelse med større projekter, trækker man i stedet på den tilknyttede konsulent, samt den interne koordinator hos Fyns Kran Udstyr. Niels Peter fortæller hvad han ser som de vigtigste krav til en leverandør: “Mulighed for hurtig kontakt, assistance og leverance og en professionel partner til at lave service og vedligehold på vores ting. Det er vigtigt at grejet ikke kun er efterset lovmæssigt, men også for stabilitet og sikkerhed så vores medarbejdere har en sikker arbejdsplads.” 

Nem eksport af data i EasyCert er afgørende 

Hos Welcon er EasyCert, som er Fyns Kran Udstyrs online certifikatprogram, også flittigt brugt i forbindelse med det årlige lovpligtige eftersyn. Modsat mange andre kunder er EasyCerts primære formål ikke at fremvise dokumentation nemt og hurtigt, men i stedet agere som værktøj til eksport af dokumentation. Som Maintenance assistant Lene Würtz siger: “Det er en stor fordel for os, at det er nemt at trække data ud. Vi har vores eget system til at opbevare certifikater og hel masse andet dokumentation i forbindelse med bl.a. audit, og derfor er det vigtigt at vi kan hente data ud af EasyCert nemt og hurtigt, hvorefter vi kan gemme det og ligge det over i vores egen database. Samtidig er det med til at give en øget tryghed for os.”

Lene Würtz forsætter: “Jeg har fundet mit eget system i trække data ud i forbindelse med at serviceteknikerne fra Fyns Kran Udstyr er her. Samspillet fungerer rigtig fint med at EasyCert giver hvert udstyr et unikt ID – samtidig kan vi få påført ID-nummeret fra vores eget system direkte i separat felt i EasyCert – når opmærkningen laves står begge numre på mærkebrikken.” 

En del af den grønne omstilling 

Det er vigtigt for Welcon at være en samarbejdspartner i den grønne omstilling. "Vi glæder os til at bidrage endnu mere til den grønne omstilling i fremtiden, qua at vi er i stand til at udvide og øge produktionsmulighederne med større diameter på rør, samt muligheden for at fremstille fremtidens flydefundamenter.” afslutter Niels Peter. 

Vil du have samme muligheder som Welcon?:

Kontakt os

Bliv ringet op

Dennis Bo Bank

Key Account Manager, Wind

smartphone29361118

maildbb@fku.dk

Dennis Bo Bank

Helle Olsen

Servicekoordinator, løftegrej - Fyn og Jylland

phone63965327

mailhol@fku.dk

Helle Olsen

Bliv ringet op

keyboard_arrow_up