6 Tips til sikker brug af rundsling

Et rundsling anvendes til rigtig mange formål som eksempelvis løft af byggematerialer og samtidig beskytter det lasten grundet korrekt og sikker fastgørelse. Stropperne er lavet af nylon eller polyestergarn, og de enkelte rundsling er udført i forskellige farver alt efter belastningskapacitet, således det er let at se hvilke rundsling, der passer til forskellige laste opgaver.

Vi har her samlet nogle tips til at skabe et sikkert arbejdsmiljø, når du bruger rundsling:

  • Start med at identificere det rigtige rundsling til opgaven. Her kan du med fordel anvende vores belastningstabel. Du kan kontakte din lokale konsulent og få en belastningstabel udleveret.
  • Tjek, at dine anhugningspunkter har kapacitet nok og er godkendt til løftet.
  • Du skal altid efterse dine rundsling for slid, kemiske og ultraviolette skader (f.eks. sollys). Husk også at rundsling skal have et årligt lovpligtigt eftersyn af en kvalificeret fagperson.
  • Brug ikke et beskadiget rundsling, medmindre det er repareret af producenten eller en kvalificeret fagperson, som efterfølgende har testet det og udstedt gyldigt certifikat.
  • Vi anbefaler, at man indøver eksterne sikkerhedsforanstaltninger, til det personale, der er i kontakt med rundsling, så alle implicerede ved, hvad man gør, hvis noget skulle gå galt under løftet.
  • Opbevar rundsling under de rigtige forhold, således de eksempelvis ikke bliver udsat for mekaniske, kemiske eller ultraviolette påvirkninger. Rundsling der er opbevaret under de rigtige forhold hjælper til med at løftet bliver udført sikkert og effektivt.

Husk også at læse vores guide til hvornår en kant er for skarp til brug af rundsling og løftebånd.

Se vores udvalg af rundsling

keyboard_arrow_up