Nu er det blevet let
”at få enderne til at mødes”

Når man lægger nye forsyningsrør i jorden, kommer det gamle ordsprog med ”at få enderne til at mødes” til sin ret. For Frederiksberg Forsyning er det lykkedes at optimere arbejdet ved at implementere brug af luftpuder i processen. Det sker i praksis ved at man bruger luftpuder til både at skubbe, løfte og tilrette sidevers i renden.

Da puden antager en god flade, der passer til rørets diameter, når der fyldes luft i, opnår operatøren en sikker og meget præcis styring af røret, således det kan tilpasses mod røret, der skal monteres mod. Når de berømte ender rammer hinanden, montere man samlemuffen, og stabilisere røret i renden.

Tidligere brugte man forskellige rendegravere med kæder til at trække og slippe rørene med men nu bruger man kun luftpuder til denne type af rørlægning. Anvendelsen af luftpuder giver samtidig en mere sikker, nem og håndterbar proces, der er ressourcebesparende både økonomisk og tidsmæssigt. Derudover giver arbejdsgangen, med luftpuder et mere sikkert arbejdsmiljø for rørlæggerne, samtidig med at både rør og materialer er bedre beskyttet.

keyboard_arrow_up