Fyns Kran Udstyr A/S overtager aktiemajoriteten i det svenske selskab Cranemech AB

- og får dermed en stærk lokal forankret partner på det svenske marked.

”Det er jo lidt en drøm, der går i opfyldelse”, udtaler direktør; Carsten Møller Sørensen om Fyns Kran Udstyrs grundlag for at kaste sig ud i det udenlandske eventyr.

Den fynske familieejede virksomhed med hovedkontor i Odense, har derudover afdelinger i København, Esbjerg og Aalborg og beskæftiger +100 medarbejdere. Fyns Kran Udstyr har i længere tid arbejdet på en strategi, der skal føre dem ud over de danske grænser, og et partnerskab med en svensk virksomhed, er første step i en mere langsigtet plan om internationalisering.

”Vi har længe været på udkig efter en stærk samarbejdspartner i Sverige, og det har været vigtigt for os at finde det rigtige match;”, siger Carsten. Resultatet af denne søgen bliver et partnerskab med svenske Cranemech – Fyns Kran Udstyr erkender, at behovet for en lokal partner var et altafgørende succeskriterie i forhold til at skabe et godt udgangspunkt for et svensk samarbejde.  
 
”Vi ser frem til samarbejdet med Cranemech, og glæder os over at have fundet sådan en stærk og velfunderet samarbejdspartner i Sverige, som har samme værdisæt og mål som os; det bliver en fornøjelse at samarbejde med vores nye svenske kolleger”, siger Carsten smilende.

Lokal base i Sverige

Fyns Kran Udstyr har netop indgået partnerskab med svenske Cranemech, som er en stærk lokal forankret partner på det svenske marked. Cranemech ligger i Ängelholm, ca. 30 km. Nord for Helsingborg, hvilket er en central placering ift. at servicere i den sydlige del af Sverige. Det har været vigtigt for Fyns Kran Udstyr at indgå samarbejde med en svensk virksomhed med lokalkendskab og et godt netværk, som kan skabe en lokal base og være det udgangspunkt, som Fyns kran Udstyr kan bygge videre på i Sverige.  
 
”Vi har længe været på udkig efter en stærk samarbejdspartner i Sverige, og i den proces, har det hele tiden været vigtigt for os at finde det rigtige match; altså en virksomhed, som har samme værdisæt som os selv; hvor der er fokus på at skabe gode kundeoplevelser, hvilket inkluderer fokus på kundeservice, hastighed og fleksibilitet samt fokus på det vigtigste element; vores medarbejdere. Det er dem, der er vores vigtigste aktiv, og som samtidig også er dem, der er den største og vigtigste forskel ift. vores konkurrenter”, siger Carsten.  
 
Resultatet af denne søgen blev et partnerskab med svenske Cranemech, som er det perfekte match for begge parter – Fyns Kran Udstyr erkender, at behovet for en lokal partner var et altafgørende succeskriterie i forhold til at skabe et godt udgangspunkt for et svensk samarbejde.  
 
Carsten fortæller, ”Vi har i Cranemech fundet en ambitiøs partner med en kompetent og dedikeret ledelse og medarbejderstab, og som samtidig står stærkt lokalt og har et godt ry i branchen. Vi ser frem til at udveksle en masse knowhow og viden med Cranemech, og samarbejde med dem omkring produktudvikling samt digitaliserings- og marketinginitiativer; og den synergi der opstår gennem dette partnerskab, er noget begge virksomheder får en masse ud af” siger Carsten, og fortsætter, ”det er en win-win-situation for begge parter”

 

Partnerskab med ligesindede 

Cranemech er også meget begejstret for det nye partnerskab med Fyns Kran Udstyr, og de ser frem til samarbejdet og de mange fordele, det vil tilføre firmaet i Ängelholm. 
 
Martin Nilsson, som er direktør i Cranemech fortæller ”Vi er meget glade for vores nye samarbejde med Fyns Kran Udstyr, og vi ser frem til at blive en del af et stærkt brand og at få en dygtig samarbejdspartner, som både kan tilføre os værdi  i form af gennemprøvede koncepter samt know-how men som også kan give os de nødvendige økonomiske ’muskler’ ift. vores videre udvikling”, forklarer han.  


Cranemech blev etableret i 1998, og har i årenes løb skabt en solid forretning på baggrund af godt håndværk, kvalitetsprodukter og et godt ry lokalt og i branchen generelt, ligesom firmaet har haft dygtige og engagerede medarbejdere, der i den grad har bidraget til at Cranemech i dag står som en sund og stærk virksomhed med en støt voksende kundekreds.  

Cranemech på ’krogen’

For Martin og Cranemechs anden medejer, Viktor Gibrand, har det været utroligt vigtig at finde en samarbejdspartner, som også har samme værdisæt som de selv. De to herrer har sammen drevet Cranemech i 2,5 år, og de ønsker begge, at firmaet skal vokse og blive en del af noget større, samtidig med at de selv kan være en del af denne vækst- og udviklingsrejse.  
Selvom Cranemech får en ny hovedaktionær fortsætter både Martin og Viktor i deres nuværende ledende stillinger i Cranemech, og da Cranemech nu bliver en del af Fyns Kran Udstyr-familien, får de derfor også et nyt logo med den kendte ’Fyns Kran Udstyr-krog’, som hidtil kun har prydet firmaet i Danmark, men som nu også bliver at finde i Ängelholm-området.   
 
I forbindelse med indgåelse af partnerskabet med Fyns Kran Udstyr har Cranemech netop indgået en ny aftale om et væsentlig større erhvervslejemål, placeret kun få hundrede meter fra den eksisterende lokation, da firmaets vokseværk de sidste par år har skabt et behov for mere plads – og indgåelse af partnerskabet med Fyns Kran Udstyr giver nu mulighed for at realisere ønsket om mere plads i større og mere anvendelige lokaler. 
 
”Vi ser frem til samarbejdet med Cranemech, og glæder os over at have fundet sådan en stærk og velfunderet samarbejdspartner i Sverige, som har samme værdisæt og mål som os; det bliver en fornøjelse at samarbejde med vores nye svenske kolleger”, siger Carsten smilende. 

Digitale koncepter bliver internationale

Igennem de sidste par år har Fyns Kran Udstyr udviklet forskellige markedstilpassede digitale koncepter, både for at imødekomme kundernes krav, men også for at gøre det enkelt og bekymringsfrit for kunderne at overholde regler, love og krav på området, særligt inden for dokumentation, sikkerhed og datahåndtering.  
 
Det gælder især systemet EasyCert, som Fyns Kran Udstyr selv har udviklet, og som de tilbyder deres kunder. Det er et certifikathåndteringssystem på en online platform til både store internationale virksomheder og små enkeltmandsfirmaer. Her er håndtering af certifikater og serviceeftersyn gjort enkelt, let og overskueligt, samtidig med at det overholder krav og regler i forhold til opmærkning, tilgængelighed og sporing.  
 
”Står man eksempelvis som kranfører på en stor byggeplads og er i tvivl om et kædesæt er efterset og klar til brug, så tager man blot sin mobil op af lommen, scanner QR-koden fra opmærkningen på sit kædesæt, og herefter kommer det unikke eftersynscertifikat frem på skærmen med al nødvendig information”, forklarer Carsten med stor entusiasme.  
 
EasyCert-systemet kan bruges af alle; både af kranføreren på byggepladsen, af den kvalitetsansvarlige på kontoret og værkføreren på værkstedet, og certifikaterne er altid lige ved hånden; også hvis man skal kunne fremvise dokumentation til Arbejdstilsynet eller i forbindelse med en Audit. ”Og det er netop den brugervenlige platform, tilgængeligheden og det online overblik, der har gjort EasyCert så populært hos vores mange kunder”, siger Carsten.  
 
Og netop EasyCert har vist sig så populært, at flere af virksomhedens danske kunder med afdelinger i udlandet nu har ’trukket’ EasyCert med ud over landegrænsen til deres udenlandske afdelinger, hvorfor systemet nu også har en international platform med flere sprog. ”Det skaber helt klart også flere muligheder for os på den internationale scene, og har også været med til at bane vejen for os med opkøb i Sverige”, udtaler Carsten

Fremtiden for Fyns Kran Udstyr i Danmark

I forhold til fremtiden, så udtaler Carsten, at Fyns Kran Udstyr fortsat vil være en stærk og synlig spiller på det danske marked med lokal tilstedeværelse, afdelinger og servicemontører i hele landet samt online tilgængelighed. ”Vores internationale strategi kommer ikke til at påvirke vores kunder på det danske marked; de vil fortsat opleve gode løsninger, fair priser og høj kundeservice – præcis som de plejer”, siger Carsten. 
 
Nu er Fyns Kran Udstyrs internationale vækstrejse startet med opkøbet i Sverige, og herefter er planen at fortsætte udvidelsen i de kommende år. ”Det kan ikke udelukkes, at der på sigt vil være andre områder, som også kunne være interessante for os at kigge nærmere på”, afslutter Carsten med et smil.  

Parterne har indgået aftale om ikke at offentliggøre købspris og aktiefordeling. 

Ledelse hos Fyns Kran Udstyr A/S og CRANEMECH AB:

Carsten Møller Sørensen

CEO - Fyns Kran Udstyr A/S

mailcms@fku.dk

Carsten Møller Sørensen

Joachim Riisager

CSO - Fyns Kran Udstyr A/S

smartphone30388735

phone63160702

mailjoa@fku.dk

Joachim Riisager

Martin Nilsson

VD - CRANEMECH AB

smartphone+46 072-50 60 795

phone+46 0431-43 24 20

mailmartin@cranemech.com

Martin Nilsson

Viktor Gibrand

Serviceansvarig - CRANEMECH AB

smartphone+46 072-50 60 798

phone+46 0431-43 24 20

mailviktor@cranemech.com

Viktor Gibrand

keyboard_arrow_up