Fyns Kran Udstyr investerer for at imødekomme vækst i Nordjylland

 

Når maskinfabrikken LEHAKA er nu lagt ind under Fyns Kran Udstyrs Aalborg- afdeling,  med nye værkstedsfaciliteter og ny administrationsbygning. Det sker for at imødekomme en stigende efterspørgsel på det nordjyske marked.

 

Inden længe er Fyns Kran Udstyrs sammenlægning i Nordjylland en realitet. Firmaets Aalborg-afdeling og maskinfabrikken LEHAKA kommer bogstaveligt talt under samme tag, når en 250 m2 spritny administrationsbygning samt et nyt værksted bliver taget i brug i maj 2017. Sammenlægningen er en del af Fyns Kran Udstyrs strategi om at optimere virksomhedens nordjyske enhed, som sælger, servicerer og tester løfteudstyr for virksomheder i det nordjyske, der efterspørger kvalitetsløfteudstyr til at løse opgaver sikkert og effektivt inden for transport, industri og marine.

Yale eltalje

Fordoblet omsætning

Maskinfabrikken LEHAKA har i mange år været ejet af Fyns Kran Udstyr. Mens finanskrisen var på sit højeste, satte Fyns Kran Udstyr spørgsmålstegn ved, om det var hensigtsmæssigt at drive egenproduktion i Aalborg, men virksomheden valgte at holde fast og gennemførte en fokuseret indsats for at udvikle LEHAKA. Siden da har LEHAKA fordoblet sin omsætning, og den er nu blevet et væsentligt aktiv for den fynske virksomhed.

Nye faciliteter i Aalborg skal imødekomme efterspørgslen

I det lys er sammenlægningen af aktiviteterne i Nordjylland et oplagt tiltag – også fordi afstanden mellem Fyns Kran Udstyrs Aalborg-afdeling og LEHAKA både forretningsmæssigt og geografisk er meget lille.

Carsten Møller Sørensen, CEO for Fyns Kran Udstyr, siger:

”Det nordjyske marked udvikler sig i en gunstig retning for os, og vi oplever fortsat voksende efterspørgsel fra alle markedssegmenter i Nordjylland. Ved at samle kræfterne og investere i de nye faciliteter kan vi bedre understøtte den stigende efterspørgsel fra vores kunder. De vil opleve hurtige leverancer, effektiv service og få meget bedre muligheder for at få hurtigere test og eftersyn af løfteudstyr.”

Topfaciliteter til trækprøvning, test og eftersyn 

Den nye Aalborg-afdeling bliver den næststørste enhed i Fyns Kran Udstyr med i alt 16 medarbejdere, der udover at have ekspertise inden for almindeligt løfteudstyr, vil blive koncernens specialister inden for stålkonstruktion og specialfremstillet løftegrej. En del kunder i området får i dag serviceret deres løfteudstyr i Aalborg, og de vil fremover kunne nyde godt af de opgraderede rammer. Carsten Møller Sørensen forklarer:

”Vi er meget tilfredse med at kunne tilbyde væsentligt bedre faciliteter i vores nye Aalborg-afdeling til trækprøvning, test og eftersyn. Desuden udvider vi staben af kompetente medarbejdere på den nye adresse, sådan at vi har alle de rigtige fagfolk, inkl. teknisk personale til beregning og konstruktion – også når det skal gå stærkt.”

Den fysiske sammenlægningen af Fyns Kran Udstyrs Aalborg-afdeling og LEHAKA betyder, at afdelingen kommer til at lyde navnet FKU Aalborg – dog vil LEHAKA-navnet fortsat være at finde på facaden.

Det nye domicil og værksted får adresse på Thorndahlsvej 4, 9200 Aalborg SV.

Fyns Kran Udstyr A/S er førende i Danmark inden for salg og service af løftegrej og -håndteringsudstyr. Virksomheden har over 90 medarbejdere fordelt over afdelinger i Odense, København, Esbjerg og Aalborg. Maskinfabrikken LEHAKA er etableret i 1974 og fremstiller bl.a. rørbøjler, transportruller og løftegrej.

keyboard_arrow_up