keyboard_arrow_down

Unikt produkt til kantbeskyttelse fra Fyns Kran Udstyr

"Så bliver det ikke meget bedre"

– det var kommentaren fra Michael Madsen BMS, Odense, efter 2 veloverståede test af en ny type kantbeskyttelse fremstillet af dyneemafibre.

To test hos BMS, Odense:

Den nye type kantbeskyttelse, som er fremstillet af dyneemafibre, blev testet ad to omgange af BMS – og begge gange var resultatet ikke mindre end imponerende.

I første test blev kantbeskyttelsen placeret under en 6 tons tung metalplade, der var slebet meget skarpt. Til trods for den tunge byrde og den meget skarpe kant, var det ikke muligt at finde skader på kantbeskyttelsen efter løftet.

Anden test, som blev gennemført hos BMS i Odense, var endnu mere grov. Denne gang blev den nye type kantbeskyttelse afprøvet som beskyttelsespose omkring et rundsling. Rundslinget med beskyttelsesposen blev her placeret under et meget ru og skarpt betonelement, som samtidig blev tvunget til at glide i rundslinget. Uden beskyttelse vil en sådan øvelse betyde øjeblikkeligt brud på rundslinget, men med den nye dyneema kantbeskyttelse placeret omkring rundslinget, forblev rundslinget intakt – og først da det lykkedes at trække betonelementet forbi beskyttelsen, kom bruddet.

En overbevisende test

”Jeg er imponeret over resultatet af de to gennemførte test. Det er til dato den bedste type kantbeskyttelse, jeg har set. Det var virkelig grov behandling, vi udsatte Dyneemaen for.” fortæller Michael Madsen, BMS. ”Jeg er glad for, at jeg havde inviteret underviser og elever fra AMU center Fyn og Syddansk Erhvervs Skole – så de med deres egne øjne kunne se forskellen på ”brandslange” beskyttelse og dyneema kantbeskyttelse. Og det er jo fra disse uddannelsessteder, at rigtig mange kranførere starter deres karriere.” fortsætter han.

Unikt produkt

Den nyeste udvikling inden for kantbeskyttelse til løftebånd, rundsling og surringer er fremstillet af dyneemafibre, som har en masse fordele i forhold til den eksisterende kantbeskyttelse. Dyneemafibre har en høj resistens mod kemikalier, kombineret med en meget høj snit- og slidstyrke, hvilket gør, at fibrene er det ultimative materiale til kantbeskyttelse. Den nye kantbeskyttelse er specielt velegnet til metalcoilhåndtering, løft af materialer med skarpe kanter, samt til surring af transportgods med ru overflade og skarpe kanter.

Ikke for stroppernes skyld

”Det her er ikke for at redde ”billige stropper og rundsling” – men der er her tale om sikkerhed i løft med skarpe kanter. Først og fremmest drejer det her sig om personsikkerhed og forhindring af arbejdsulykker, men selvfølgelig også om at sikre de emner som løftes.” fortæller Produktchef Torben Wiberg, Fyns Kran Udstyr. ”Vores rolle er netop at rådgive om sikkerhed ved løft – og derfor ser vi et stort potentiale i denne nye type kantbeskyttelse.” slutter Torben.

Spørgsmål til løftegrej? Vi sidder klar ...

Kontakt os

Bliv ringet op

Anette D. Jacobsen

Teamleder / Salgskoordinator, Odense

smartphone40769608

phone63965314

mailadr@fku.dk

Anette D. Jacobsen

Per Lynge Nielsen

Salgskoordinator

phone96345912

mailpln@fku.dk

Per Lynge Nielsen

Bliv ringet op

keyboard_arrow_up